Opleidingen

Fitness, Personal training, Leefstijl coaching. 

In het kort omschrijft dit de visie van EFAA Opleidingen. De maatschappij heeft veel meer leefstijl coaches nodig om de toename van overgewicht, obesitas, diabetes en inactiviteit te keren. Bovendien haken veel mensen in de eerste 6 tot 12 maanden af, misschien wel 50%, waaraan we zien dat er begeleiding nodig is op gebied van gedragsverandering. Gezien de vergrijzing van de bevolking is een hogere mate van expertise op het vlak van chronische aandoeningen en bewegen ook noodzakelijk.

EFAA biedt een totaal traject aan opleidingen om eerst fitness trainer te worden, daarna personal trainer, daarna doelgroep specialist of (vanuit de Fitness A) meteen door te groeien naar leefstijl coach.

Fitness A

Wil je eerst met de theorie aan de slag, dan is een Fitness E-Learning programma voor slechts € 17,50 per maand interessant, je ontvangt dan tevens 175 euro voordeel op de complete Fitness A opleiding, maar kan na inschrijving al meteen aan de slag met het online leer programma.

Info over het Fitness E-Learning programma

Info over de erkende Fitness A opleiding

Personal Training

EFAA biedt met het NASM Personal Training opleidingsprogramma, de beste personal training opleiding wereldwijd. De NASM PT opleiding wordt gezien als ‘de Gouden standaard’ onder de PT opleidingen.

Info over de NASM Personal Training opleiding

Specialisatie

Wil je alles weten over effectief en duurzaam afvallen en hoe mensen met diabetes of Niet Aangeboren Hersenletsel te adviseren en begeleiden, volg dan de 4+ bijscholingen. Overgewicht- en obesitas Beweegdeskundige en Diabetes Beweegdeskundige worden via e-learning en in combinatie met contactdagen aangeboden.

Info over Beweegdeskundige diabetes

Info over Beweegdeskundige Overgewicht en Obesitas

Info over Beweegdeskundige NAH

Leefstijl Coach

Module 1: Leefstijl- en preventie adviseur

De World Health Organisation, ACSM (American College of Sports- and Medcine) en de Gezondheidsraad reiken ons samen het meest complete leefstijl en sport/training ‘recept’ aan voor optimale gezondheid. De uitdaging is dat de meeste begeleiders deze richtlijnen niet kennen. In de twee daagse training Leefstijl en Preventie Adviseur, doet EFAA deze kennis uit de doeken en reikt praktijk gebruikersdocumenten aan.

Info over de opleiding: Leefstijl- en preventie adviseur

Module 2: Mentaal coach

Niets zo moeilijk als gedragsverandering. Als begeleider hebben we kennis nodig hoe gedrag zich vormt en welke strategieën we kunnen gebruiken om gedragsverandering te begeleiden. Deze kennis doe je op in de opleiding: Mentaal Coaching.

Info over de opleiding Mentaal Coaching

Module 3: Professionele gespreksvoering

Wat is de invloed van ons eigen oordeel en de invloed die we onbewust vaak hebben in de begeleiding van en communicatie met anderen. Leer in deze opleiding diverse gespreksmethoden en de verschillende visies die hier achter schuil gaan en maak je vaardig in het gebruik van verschillende gesprek- en motivatie technieken.

Info over de opleiding Professionele Gespreksvoering

Module 4: De coach als inspirator, excellent presenteren!

Hoe kan de coach nog meer inspireren naar gezond gedrag? Wij hebben NLP trainingsorganisatie Vidarte gevraagd om een twee daagse training samen te stellen, waarin het inspireren en presenteren van inspiratiesessies centraal staan. Zij verzorgen al jaren succesvol de TOP presentatie training nl. Deze twee daagse training wordt bij Vidarte in Den Bosch verzorgt.

Info over de opleiding: De Coach als Inspirator

Module 5: Coachen op 5 niveaus van bewustzijn!!

Weet bij je klanten de essentie te raken. Waarom wil ik sporten, gezond leven, een slanke leefstijl hebben etc? De waarom-vraag leidt naar onze missie: wie wil ik zijn i.p.v. wat moet ik doen? Bewustwording is de centrale kreet? Een goede coach legt niet uit hoeveel men mag eten, hoeveel men moet bewegen, maar ‘ontwaakt’ bij klanten hun intrinsieke motivatie om diegene te worden die ze willen zijn. Een instructeur legt oefeningen uit, een trainer leert mensen vaardigheden en een coach maakt mensen bewust van hun identiteit en het daarbij behorende leven, en geeft mensen tools om daar te komen en te blijven.

Info over de opleiding: Coachen op de 5 niveaus van bewustzijn.

Informatie over de overige opleidingen en diensten van EFAA, kijk op www.efaa.nl