Allround Instructeur

Kies voor de meest complete opleiding: AALO Allround Instructeur

De opleiding tot AALO Allround Instructeur is de basisopleiding van Nederland. Voor wie wil leren lesgeven is dit de eerste stap. Honderden deelnemers laten zich jaarlijks opleiden tot AALO Allround Instructeur. De AALO Allround Opleiding bestaat uit drie, vier of vijf opleidingen die ook los van elkaar te volgen zijn.

  • Aerobic instructeur
  • Fitness trainer level 1
  • Step instructeur
  • Bodyshape Instructeur
  • Cycle Instructeur

Inhoud van de opleiding AALO Allround Instructeur

De AALO-opleiding Allround Instructeur bestaat uit de volgende drie, vier of vijf opleidingen:

Inhoud van de opleiding AALO Aerobic Instructeur

De AALO-opleiding Aerobic Instructeur leert je de basis om inspirerende groeps(fitness)lessen op muziek te geven. De opleiding bestaat ui 9 kerncompetenties namelijk; techniek, methodiek & didactiek, cueing, muziek, relatiebeheer, logische overgangen, creativiteit, timemanagement en anatomie. Deze kerncompetenties zijn de basis voor alle denkbare groepsfitnesslessen zoals Step, Zumba®, Bodyshape en Streetdance, maar ook voor de gestandaardiseerde programma\\\'s van clubJoy®, XCO® en LesMills®.

Inhoud van de opleiding AALO Fitnesstrainer (Level 1)

Tijdens de AALO-opleiding Fitness Trainer (Level 1) leer je alles wat je moet weten om aan de slag te gaan als trainer. Je leert zowel trainingsschema\\\'s opstellen als communiceren met je klanten. Daarnaast leer je meer over anatomie, fysiologie en trainings- en bewegingsleer. Tevens word je bekend gemaakt met de basistoestellen fitness.

Inhoud van de opleiding AALO Step Instructeur

Tijdens deze zeer leuke en intensieve opleiding leer je het AALO-doorloopsysteem goed kennen. Je leert omgaan met diverse aanleermethoden en wat te denken van het AALO-stepbewegingsrepertoire. Hierdoor weet je op makkelijke wijze choreografieën te maken en op te bouwen.

Inhoud van de opleiding AALO Bodyshape instructeur

De AALO-opleiding Body Shape Instructeur leert je hoe je deelnemers goede en effectieve bodyshape lessen geeft en ze zo aan je bindt. Je leert voor elke klant een optimaal trainingsresultaat te behalen. Naast lessen opbouwen voor de groep, leer je ook de individuele leerlingen te stimuleren en in conditie te brengen.

Inhoud van de opleiding AALO Cycle instructeur

Tijdens de opleiding leer je om zelfstandig cyclelessen te geven aan groepen fanatieke sporters. Je motiveert je deelnemers en geeft ze dynamische en boeiende lessen. Ook leer je hoe je je lessen op een verantwoorde manier opbouwt en krijgt les in warming up en cooling down.